nieuws

Na hotel ook vakantiepark voor Plopsaland

Hotel 907

Plopsaland De Panne in België krijgt naast een eigen hotel ook en vakantiepark. Het hotel is nog niet klaar, maar nu kondigt topman Steven van den Kerkhof al weer vijftig nieuwe huisjes aan voor het attractiepark.

Na hotel ook vakantiepark voor Plopsaland

Het Plopsahotel telt 127 kamers en vergt een investering van 20 miljoen euro. De huisjes kosten 10 miljoen euro.

Het is het begin van een project dat 150 huisjes omvat. Na afronding moeten er, samen met het hotel, een duizendtal bezoekers kunnen logeren op het park.

‘Een pretpark dat mee wil, moet de dag van vandaag ook overnachtingen mogelijk maken’, vindt de topman. ‘We hebben al jarenlang goed contact met onze achterliggende buur. Toen hij liet weten dat hij zijn terrein wilde verkopen, zijn we meteen op de kar gesprongen.’ Steven van den Kerkhof doelt op de camping die achter het park ligt.

Plopsaland koopt de camping over, waar er een deel caravans staan met jaarplaatsen. Die wil Plopsa behouden.

Daarnaast zullen er 50 huisjes komen voor vier tot acht personen. Die zullen gebouwd worden in groepjes rond enkele Plopsafiguren, bijvoorbeeld een Vikingdorp of een K3-dorp. De bouw van de huisjes start einde van dit jaar.

Ook uitbreiding bedden voor Efteling

Ook het Nederlandse park De Efteling werkt aan het vergroten van de hotelcapaciteit. De Efteling heeft grote toekomstplannen. Het attractiepark wil doorgroeien en mikt op 40 procent meer bezoekers. Omdat het nieuwe publiek uit omringende landen moet komen, dient de hotelcapaciteit in de omgeving flink te worden opgeschroefd.

Naast het bouwen van eigen hotels stimuleert het attractiepark in Kaatsheuvel de uitbreiding van verblijfmogelijkheden in de omgeving door particuliere ondernemers. Het streefgetal is 5000 bedden binnen en buiten het park. De gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, heeft een strook grond bestemd voor de ontwikkeling van hotels, aldus de Efteling.

Nu ligt het aantal bezoekers op ongeveer 4,7 miljoen. In 2020 zouden dat er concreet 5 miljoen moeten zijn en het park houdt er rekening mee dat het aantal in 2030 op 7 miljoen uitkomt. De Efteling beschikt al over een eigen vakantiepark met huisjes, Bosrijk.

Reageer op dit artikel