nieuws

Fletcher neemt zes hotels Princess over

Hotel 5366

Fletcher Hotels neemt de exploitatie én het vastgoed over van de zes Princess hotels over die eind vorig jaar ter veiling werden aangeboden. Per zes maart worden de zes aan de portfolio toegevoegd, waarmee de teller op 81 komt.

Fletcher neemt zes hotels Princess over

De deal betreft de volgende – nu nog Princess – hotels: Hotel Amersfoort, Hotel Loosdrecht, Hotel Epe, Hotel Beekbergen, Hotel de Wipselberg (ook in Beekbergen) en Hotel Victoria in Hoenderloo, bekend als trainingslocatie van het Nederlands elftal.

Het vastgoed van deze zes werd eind vorig jaar geveild, na een conflict tussen geldverstrekker FGH Bank en vastgoedeigenaar European Hospitality Properties (EHP), onderdeel van beleggingsfonds Annexum.

Annexum heeft nog geprobeerd de veiling tegen te gaan, maar zonder succes. Destijds werd gemeld dat de verkoop van de stenen geen direct gevolg voor de exploitatie zou hebben.

Personeel 

Nu is dus bekend dat Fletcher zowel de stenen als de exploitatie heeft gekocht. De hotelgroep neemt ook alle personeelsleden over. Zowel de medewerkers in de hotels als alle medewerkers op het hoofdkantoor gaan over naar Fletcher Hotels.

Princess Hotel Collection wordt zo gedecimeerd tot nog twee hotels, in Biddinghuizen en Grou.

In totaal voegt Fletcher zo zes hotels en 600 kamers in één keer toe aan de portfolio. ‘Zes hotels overnemen op één dag is ook voor Fletcher Hotels nieuw, maar wij hebben er veel zin in’, aldus Fletcher-ceo Rob Hermans.

Leestip: Interview – Ceo Rob Hermans zag Fletcher groeien van 6 naar 74 hotels 

Fletcher is de laatst jaren flink op overnamepad. Vorig jaar nog nam de groep in één keer drie hotels van Jaap Venendaal Groep over. Een deel van de groeistrategie bestaat uit het overnemen van slecht renderende – of failliete – hotels. ook bouwt Fletcher nieuwe hotels, zoals aan het Veerse Meer.

Reageer op dit artikel