nieuws

Vloggers overnachten zonder geld in suite De Librije

Hotel 6906

Drie vloggers van het YouTube-kanaal Ponkers zijn tijdens hun opdracht ’24 uur overleven zonder geld’, er in Zwolle in geslaagd om gratis te overnachten in Librije’s Hotel. Chef-kok Jonnie Boer bood hen een suite aan waar normaliter een prijskaartje van €550 per nacht aan hangt.

Vloggers overnachten zonder geld in suite De Librije
Librije's Hotel

Jonnie Boer zegt hen nog één kamer beschikbaar te hebben. ‘Zal ik jullie de kamer laten zien?’, vraagt hij het drietal waarna hij hen voor de grap een kamer toont waar nét een eenpersoonsbed en bureau in past. De daadwerkelijke kamer in de voormalige vrouwengevangenis ziet er echter een stuk chiquer uit. Ze mogen overnachten in de suite Berkenboleet, een van de meest luxe kamers in Librije’s Hotel.

Jonnie Boer geeft rondleiding

Dat chef-kok Jonnie Boer de vloggers zelf een rondleiding geeft door het hotel, hebben ze overigens niet meteen door. Vlogger Igmar Felicia ziet het later als hij Googled op zijn telefoon: ‘Kijk dan die man die ons net rondleidde is gewoon f*cking de chef-kok van De Librije. Dat is die man die altijd op tv is. Hij heeft gewoon drie Michelinsterren.’

Bizar

De vloggers worden in de watten gelegd met sapjes, gin, bier en een ontbijt. Thérèse Boer laat hen de kamer zien. ‘Dit is echt top’, reageren ze. ‘In de geschiedenis van 24-uur zonder geld is dit wel het bizarste wat ik heb meegemaakt’, aldus een van hen. ‘Er zullen toch echt veel kijkers gaan zijn die gaan zeggen dit moet fake zijn. Je kan niet zo’n kamer voor niets krijgen. Ik voel me gewoon echt een koning.’

Bekijk hieronder de video

Nieuw culinair avontuur

Jonnie Jonnie en Thérèse Boer maakten deze week overigens ook bekend dat ze een culinair avontuur aan gaan in het Caribisch gebied. Het culinaire koppel gaat het management verzorgen van het beachrestaurant op het Delfins Beach Resort op Bonaire. De kaart wordt een ‘wereldse, toegankelijke kaart mét de signatuur van De Librije’ en ook de wijnen worden zorgvuldig geselecteerd. Een aantal van de huidige personeelsleden van De Librije gaat naar Bonaire om de kwaliteit en de filosofie te waarborgen.

Kijktip: Video: Jonnie & Thérèse Boer over beachrestaurant: ‘Geen 2e Librije’

Reageer op dit artikel