nieuws

Wederom 6 halve finalisten Dutch Hotel Award

Hotel 11574

Voor de derde keer in de geschiedenis krijgen niet 5 maar 6 hotels de kans zich te presenteren in de halve finale van de Dutch Hotel Award. Het kostte de jury een stevige discussie, maar hier zijn de zes halve finalisten. Twee hotels eindigden ex-aequo in de top 5, waardoor een zesde hotel aan de halve finale is toegevoegd.

Wederom 6 halve finalisten Dutch Hotel Award

Net als vorig jaar, en voor de derde keer in de geschiedenis van de 14 edities van de Dutch Hotel Award doen niet vijf maar zes hotels mee aan de halve finale.

Twee hotels eindigden ex aequo binnen de top 5, op basis van de gemiddelde score die de jury elk van de 10 genomineerden gaf. Enkele juryleden hielden een warm pleidooi voor een hotel dat net buiten die top-5 viel. Daarom mogen dit jaar de zes managementteams van de volgende hotels (in alfabetische volgorde) hun beste beentje voorzetten ten overstaan van de jury:

  1. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek, Vaals
  2. Kruisherenhotel, Maastricht
  3. Landgoed De Wilmersberg – De Lutte
  4. NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, Amsterdam
  5. Paleis Hotel, Den Haag
  6. Suite Hotel Pincoffs, Rotterdam

‘De halve finalisten konden welhaast niet meer van elkaar verschillen’, zegt initiatiefnemer Francesco Monaco. ‘Van internationaal, groot en gerenommeerd tot provinciaal tot boutique, modern en historisch. Wat elk bedrijf gemeen heeft is de stijging van reviews gedurende de afgelopen jaren. Een duidelijk teken dat de focus ligt daar waar de aandacht het belangrijkst is: de gastbeleving.’

Hoewel alle inzendingen in hun motivatie om te winnen het belang van het eigen verhaal benadrukten, was the story van de teams die hun pitch in de Heineken Experience gaan houden volgende maand erg sterk. Dit zei de jury over de inzending van de halve finalisten:

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek
‘Het team zet ‘in vogelvlucht’ het beste beentje voor. Traditioneel, eerlijk en warm’

Kruisherenhotel Maastricht
‘Prachtig visitekaartje van een gedreven team met een missie’

Landgoed De Wilmersberg
‘Gaaf ondernemersavontuur, mooie resultaten, smaakt naar meer’

NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
‘Een professioneel team, een bescheiden GM en een historische erfenis’

Paleis Hotel
‘Wat een passie, wat een drive, wat een authenticiteit’

Suite Hotel Pincoffs
‘Gedegen inschrijving, goede invulling aan het thema, mooi verhaal’

Powerpresentatie

De halve finalisten worden vervolgens uitgenodigd om op maandag 15 mei een ‘powerpresentatie’ te geven van 10 minuten: 8 minuten voor het managementteam en 2 minuten voor de directeur. De jury is onverbiddelijk: in geen geval mag de aangegeven tijd worden overschreden! De sessie vindt plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. De jury kiest 3 finalisten, welke op vrijdag 19 mei worden bekendgemaakt.

>>Bekijk: Videoimpressie finaledag DHA 2016

Op donderdag 1 juni (anders dan eerder gecommuniceerde 9 juni) zal de top 3 door de jury worden bezocht, waarbij elk team exact twee uur de gelegenheid heeft de eerder gegeven powerpresentatie uitgebreid toe te lichten en alle facetten van het hotel te laten zien. De winnaar van de Dutch Hotel Award 2017 zal op donderdag 22 juni tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca bekend worden gemaakt. In 2016 was INK Hotel Amsterdam de trotse winnaar.

>>Bekijk: INK Hotel daagt in video hotels uit voor Dutch Hotel Award 2017

Ook als u niet deelneemt aan de DHA, kunt u aanschuiven bij dat diner – mits u wel deel uitmaakt van het mt van een Nederlands hotel. Naast de DHA worden daar ook weer de Misset Hotel Personality Award uitgereikt aan iemand die zijn sporen heeft verdiend in de Nederlandse hotellerie (vorig jaar Hans Meyer van Zoku) en de Young Talent Award aan een aanstormend managementtalent (vorig jaar Melle van Uden van Dikker&Thijs). Als spreker treedt onder meer Ewout Hogendoorn op, die de eerste informatie uit zijn jaarlijkse Hosta rapport zal presenteren tijdens het diner. Aanmelden voor dat diner kan hier.

>>Bekijk: ‘Winnen Young Talent Award is te gek!’ (video)

 

Ga naar Hotelmanagementdiner.nl

13 winnaars Dutch Hotel Award

INK Hotel ontvangt wandplaquette na winst Dutch Hotel Award 2016

FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe:

2016: INK hotel, Amsterdam
2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Francesco Monaco van Trust, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

 

 

Reageer op dit artikel