nieuws

Deze drie hotels strijden in finale Dutch Hotel Award 2017

Hotel 8550

Na een spannende halve finale kunnen van de zes hotelmanagementteams er maar drie naar de finale. De jury koos unaniem voor deze drie, die op 1 juni door diezelfde jury worden bezocht. De winnaar wordt 22 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner.

Deze drie hotels strijden in finale Dutch Hotel Award 2017

Zes hotel presenteerden zichzelf aan de jury tijdens de halve finale van de Dutch Hotel Award 2017, slechts drie kunnen door naar de finale van de 14e Dutch Hotel Award. Om de halve finalisten nog even een hart onder de riem te steken en moed in te spreken, was general manager Jolanda Sadni Ziane van INK hotel (winnaar DHA 2016) naar de Heineken Experience gekomen. Zij vertelde over de enorme boost die deelname en winst de teamspirit in haar hotel had gegeven.

Maar niet alleen voor de medewerkers was het leuk, door de deelname lag de hele operatie weer eens onder het eigen vergrootglas: waarom deed het hotel en het managementteam wat ze deed? Een en ander werd aangescherpt en zeker door de titel na winst te benadrukken behaalde INK €55.000 omzet die aanwijsbaar het gevolg was van hun overwinning.

Lees ook>> Deze tien hotels dingen mee naar Dutch Hotel Award 2017
            en>> Wederom zes halve finalisten Dutch Hotel Award

Alle zes halve finalisten hadden alles uit de kast gehaald om hun team, bedrijfsvisie en het thema van DHA 2017 (What’s Your Story) zo origineel mogelijk over het voetlicht te brengen i nde exact 10 minuten durende powerpitch. Zo liet Grandhotel Krasnapolsky het complete managementteam aan het woord in een strak geregisseerde pitch en maakte de eigenaresse van het Paleis Hotel een mooie combinatie van ‘One Women Show’ en het team aan het woord in een film. Het team van Pincoffs bracht de historie van het pand naadloos over het voetlicht met de zelf geschreven geschiedenis van hun mooie avontuur.

Maar het zijn de managementteams van de volgende hotels die op 1 juni strijden in de finale: 

De juryoordeel over deze teams:

Kasteel Vaalsbroek: ‘Levendige teampresentatie, met themakleding, waarin het verhaal over het hotel goed neergezet werd. De hoofdstukken werden door de verschillende medewerkers verteld met als rode draad ‘spero invidiam’ (ik hoop benijd te worden), de lijfspreuk van Johann Arnold von Clermont. Deze textielfabrikant kocht het kasteel in 1761 en maakte van Vaals en omgeving een welvarende streek.

Kruisherenhotel: ‘Mooie teampresentatie op het podium. Storytelling kwam goed in de video terug doordat ook andere mensen als de burgemeester en een buurvrouw aan het woord waren. Grappig detail: het team had haar eigen digitale klok meegenomen, waardoor de timing werkelijk perfect was.’

Landgoed de Wilmersberg: ‘Mooi en goed verhaal over het waarmaken van een droom op een uitdagende locatie. Een beetje het gevoel van het tv-programma Ik vertrek, maar dan weldoordacht en succesvol uitgevoerd.’

Finaleopdracht Dutch Hotel Award 2017

Op 1 juni worden de drie finalisten door de jury bezocht en krijgen ze precies twee uur om nog één keer alles uit de kast te halen en de jury te overtuigen van de kwaliteiten van het managementteam. Ook dienen de resultaten van de finaleopdracht gepresenteerd te worden. Die opdracht luidt dit jaar als volgt: ‘Organiseer vóór de finaledag een activiteit die in het teken staat van een nieuw hoofdstuk in het verhaal van jullie hotel.’

Kijken>> Videoimpressie van de finaledag Dutch Hotel Award 2016

De winnaar van de Dutch Hotel Award 2017 wordt op 22 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner dat Misset Horeca in samenwerking organiseert met Trust Hospitality, de initiatiefnemers van de wedstrijd.

Op 30 juni wordt de bij de prijs behorende wandplaquette in het winnende hotel uitgereikt, zo kan het hotel van de winst zelf een (media)moment maken, en dit vieren met medwerkers en relaties.

Hotel Management Diner

Tijdens het Hotel Management Diner, in Apollo Crowne Plaza Promenade hotel in Den Haag, worden ook de Misset Hotel Personality Award en de Misset Hotel Young Talent Award uitgereikt.

Het Hotel Management Diner is een netwerkevent dat openstaat voor iedereen met een managementfunctie in een Nederlands hotel. Aanmelden kan hier.

Bekijk hier foto’s van het Hotel Management Diner 2016

Dutch Hotel Award

De Dutch Hotel Award is een initiatief van Trust Hospitality en vormt een jaarlijkse onderscheiding voor het hotelbedrijf waarvan het managementteam zich op een unieke manier onderscheidend heeft gemanifesteerd. DHA heeft tot doel de creativiteit en het professionalisme in de hotellerie te vergroten

De jury bestaat uit voorzitter Bas Tolmeijer van Trust Hospitality, initiatiefnemer van de wedstrijd Francesco Monaco van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Theo Spies van SBS Architectuur, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken en Sander Allegro van Hotelschool The Hague.

13 winnaars

Dit zijn de winnaars van de DHA tot nu toe: 
2016: Ink Hotel Amsterdam
2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
2014: Postillion Deventer
2013: Pulitzer, Amsterdam
2012: Palace Hotel, Noordwijk
2011: Townhouse, Maastricht
2010: Papendal, Arnhem
2009: De Zon, Ommen
2008: Eden American, Amsterdam
2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
2006: Des Indes, Den Haag
2005: Beaumont, Maastricht
2004: Delta Hotel, Vlaardingen

Bekijk hieronder een video waarin de winnaar van vorig jaar, Ink Hotel, terugkijkt op de winst:

Reageer op dit artikel