nieuws

Hotel De Bonte Wever net op tijd klaar voor TT Assen

Hotel 1749

Na een intensieve bouwperiode van iets meer dan vier maanden is de nieuwbouw van het viersterrenhotel van De Bonte Wever in Assen donderdag 22 juni geopend. Net op tijd voor de TT.

Hotel De Bonte Wever net op tijd klaar voor TT Assen

Vanwege de grote vraag naar hotelkamers tijdens de TT is alles op alles gezet om dit weekend gasten in het nieuwe gedeelte te kunnen ontvangen. En met succes, want donderdag hebben de eerste gasten de sleutel in ontvangst genomen.

80 nieuwe hotelkamers

In februari werd gestart met de bouw van 80 nieuwe hotelkamers, waardoor het viersterrenhotel nu de beschikking heeft over 262 kamers met een capaciteit van 620 bedden. In het nieuwe deel zijn tevens ook meerdere Deluxe kamers opgenomen. Directeur Christa de Ruiter van De Bonte Wever: ‘De nieuwe kamers zijn echt prachtig geworden en wij zijn oprecht trots op het resultaat.’

Volgeboekt

Over de opening  zegt De Ruiter: ‘De wens om met TT open te kunnen was ambitieus, maar bleek niet onmogelijk. Dankzij de enorme inzet van de vele betrokken partijen en een bijzonder gemotiveerd team van eigen medewerkers kunnen de deuren vandaag gewoon volgens planning open en heten we de eerste gasten hartelijk welkom.’ Het hotel is tijdens het TT- weekend volledig volgeboekt.
Tijd om het wat rustiger aan te doen nu de nieuwbouw van het hotel in gebruik is genomen is er niet.

Leestip: Forse uitbreiding ambitieus De Bonte Wever in Assen

Tweede deel uitbreiding

Het tweede deel van de uitbreiding van het complex is inmiddels ook gestart en de eerste contouren zijn hiervan al zichtbaar. In deze fase worden onder andere twee restaurants, een grandcafé, een congres- /evenementenzaal, nieuwe recreatieruimte, nieuwe zakelijke entree en extra (vergader)zalen gerealiseerd.   Het 11 miljoen euro kostende project moet in het najaar van 2017 in zijn geheel afgerond zijn, waarna De Bonte Wever werkgelegenheid biedt aan ruim 300 personen.

Horeca Top 100 2017

De Bonte Wever staat op nummer 74 in de Horeca Top 100 2017. De ranglijst
die voornamelijk gedomineerd wordt door grootschalige hotel- en horecaketens. Slechts enkele zelfstandige bedrijven mogen zich trotse houder noemen van een positie op deze prestigieuze lijst. De Bonte Wever in Assen is daar één van en met haar positie het hoogste genoteerde Drentse bedrijf in de lijst van grootste horecabedrijven van Nederland.

 

Reageer op dit artikel