Ribbleton nieuwe naam hotelrestaurant Preston Palace

Ribbleton nieuwe naam hotelrestaurant Preston Palace

Het begin vorig jaar geopende hotelrestaurant van Preston Palace in Almelo heet Ribbleton. Voor het bedenken van een passende naam schakelde het hotel haar gasten in met de actie 'Restaurant zoekt naam'.

Preston Palace in Almelo zette haar gasten aan het denken met de ‘Restaurant zoekt naam’-actie. De eisen waren dat de naam goed moest aansluiten bij de sfeer, locatie en faciliteiten van het hotelrestaurant. Honderden reacties kwamen binnen bij het hotel. Uiteindelijk is Ribbleton gekozen als nieuwe benaming. De inzender, Paul Janssen uit Huissen, voldeed met zijn inzending aan alle eisen en heeft hiermee een all-inclusive hotelarrangement voor twee personen gewonnen.

Bekijk hier een fotoreportage van hotelrestaurant Ribbleton

Ribbleton naar buitenwijk Preston

De stad Preston ligt in het noordwesten van Engeland en is het administratieve centrum van de graafschap Lancashire. Preston ligt aan de rivier de Ribble en daar dankt de wijk Ribbleton zijn naam aan. Ribbleton is, als één van de buitenwijken, onderdeel van de stad Preston: net zoals het hotelrestaurant onderdeel is van Preston Palace. De organisatie vindt Ribbleton bovendien passend, omdat het is vernoemd naar het water dat door de stad Preston stroomt. ‘Een bijzondere connectie met de showvijver die momenteel wordt gerealiseerd voor de entree van Preston Palace. Deze vijver is te zien vanuit een groot gedeelte van het nieuwe hotelrestaurant.’

Leestip: Van der Valk Leeuwarden: ‘Ongeacht hoeveel tournedos we verkopen, wil ik een hotel met een ziel’

Bijna 650 zitplaatsen

Ribbleton is een modern buffetrestaurant, dat is voorzien van showcooking, salade-bars, kinderbuffet en bar. De inrichting is eigentijds en kenmerkt zich door de handgemaakte wanddecoratie, knusse zitjes, bankjes en gezellige hoekjes. Het nieuwe hotelrestaurant telt bijna 650 zitplaatsen.

Over Preston Palace

Preston Palace, voorheen van Hennie van der Most, werd in 2011 door drie directieleden overgenomen. Momenteel beschikt Preston Palace over 323 hotelkamers met in totaal bijna 1.000 bedden. Volgens het uitgaanscentrum telt het hotel jaarlijks 200.000 gastnachten en een bezettingspercentage boven de 85 procent.

‘Droomhotel’ TwentySeven mikt op de allerrijksten