nieuws

Weer andere eigenaar De Waarbeek

Restaurant

Recreatiepark De Waarbeek in Hengelo is wederom in andere handen. Nadat begin 2005 Den Besten Horecagroep het park na 80 jaar kocht van de oprichtersfamilie Smit, verpacht Den Besten nu de horeca en exploitatie aan Baerends Holding. Die moeten het verloederde park weer uit het slop trekken.

Weer andere eigenaar De Waarbeek

Berichten in de media vorig jaar dat De Waarbeek in financiële problemen was geraakt, en dat per mei de horecaexploitatie door Den Besten zou worden stopgezet, werden toen hardnekkig ontkend. Nu blijkt dat Den Besten in september de overname van de horeca-activiteiten en parkexploitatie al heeft aangeboden aan Baerends.

Pachten

‘Wij pachten de horeca en het attractiepark, de panden blijven van Den Besten’, zegt Maarten Groenendijk van Baerends in Tubantia.

J. Boerkamp van Den Besten heeft niet de behoefte te reageren. Ook wil hij niet uitleggen waarom er binnen drie jaar alweer naar een andere pachter is gezocht.

Verwaarloosde toestand

Groenendijk is intussen al hard aan het opknappen begonnen: ‘Toen we het bedrijf in september aangeboden kregen, troffen we een verwaarloosde toestand aan. Het pand is nu geschilderd, en ook alle attracties in het familiepark hebben een kleurtje gekregen.’

Ook krijgt het gebouw een nieuw dak, is de entree aangepast en komt er een enorm bourgondisch buffettenrestaurant, waar gasten de keuze hebben uit honderd gerechten. Met Pasen wil de nieuwe exploitant De Waarbeek weer open hebben.

Zie ook:

Reageer op dit artikel