nieuws

ROC biedt horeca-cursus op afstand

Restaurant

Het ROC Westerschelde in Terneuzen biedt sinds deze maand een horeca-opleiding op afstand aan. Leerling-gastheren en leerlingkoks hoeven in deze constructie niet naar school te komen om een gediplomeerd te halen. Zij kunnen thuis en op hun werk de cursus volgen.

ROC biedt horeca-cursus op afstand

Niet-gediplomeerde gastheren, gastvrouwen en koks kunnen de zogenoemde E-vakopleiding via de computer in hun eigen tijd op hun eigen tempo doen. Daarbij zijn zij niet gebonden aan schooljaren. De opleiding kan op elk moment worden gestart.

Het ROC stelt wel als voorwaarde dat de cursisten minimaal 24 uur per week werkzaam zijn bij een geaccrediteerd leerbedrijf. Ook moet daar een leermeester aanwezig zijn. Tenslotte moeten de leerlingen minimaal vijf jaar ervaring hebben, waarvan twee jaar op het niveau van de opleiding (niveau 2 en 3).

Eens per kwartaal is er een praktijkdag op school om het geleerde te oefenen, maar het is niet verplicht dan te verschijnen, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Reageer op dit artikel