nieuws

Joop Braakhekke boos over BNN-spooketers

Restaurant

Eigenaar van restaurant Le Garage Joop Braakhekke is boos op omroep BNN. Voor het programma Try Before You Die dineerden bij hem onlangs twee BNN-programmamakers, die zich niet als zodanig hadden gemeld en zonder te betalen vertrokken. Later betaalde de omroep de rekening alsnog, en stuurde een bloemetje.

Joop Braakhekke boos over BNN-spooketers

Braakhekke kwam er bij toeval achter dat het voor een uitzending van het programma was en overwoog aangifte. Daar zag hij vanaf toen BNN de rekening, volgens Braakhekke ruim 400 euro, alsnog voldeed. Met een bloemetje erbij.

‘Ik vind het schandalig’, fulmineert Braakhekke in De Telegraaf. Dat de maaltijd inmiddels is afgerekend door BNN maakt voor hem weinig verschil. ‘Ik zie hier de humor niet van in.’

‘Ten eerste is het niet netjes dat ze zonder mijn toestemming filmopnames hebben gemaakt. Ten tweede hebben ze nogal wat consternatie veroorzaakt door zonder te betalen weg te hollen. En ten derde gaat het in feite om publiek geld, dus ze hebben gegeten op kosten van de belastingbetaler’, aldus Braakhekke.

‘Het was dat een serveerster toevallig die uitzending zag, anders waren we er nooit achtergekomen.’ Voor de restaurateur is de kous af, maar hij blijft het een belachelijke actie vinden. ‘Als we dit in Nederland tegenwoordig leuk moeten vinden, dat slaat gewoon helemaal nergens op. Er zijn mensen de dupe van dit soort programma’s.’

BNN laat weten: ‘In Try Before You Die doen presentatoren soms dingen die ze nog nooit eerder hebben gedaan en altijd al eens hebben willen doen. Soms zitten daar dingen bij die eigenlijk niet mogen. We hebben ervoor gekozen om dit item toch uit te voeren, maar het vervolgens wel zo goed mogelijk op te lossen.’ Volgens een woordvoerster heeft de presentator in de uitzending gezegd dat de actie hem niet lekker zat ‘ten opzichte van de mensen die zo lekker voor hem hadden gekookt’. De maaltijd had hem om die reden ook niet gesmaakt.

Meer berichten over Joop Braakhekke:

Reageer op dit artikel