nieuws

Mentor Jamie Oliver steekt zichzelf in borst

Restaurant

De Britse tv-kok en leermeester voor Jamie Oliver, de 71-jarige Antionio Carluccio, heeft zichzelf maandag in zijn appartement met een keukenmes in de borst gestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar de verwondingen mee bleken te vallen. Wel wordt hij een maand opgenomen in een psychiatrische kliniek, waar hij zal worden behandeld voor depressiviteit.

Mentor Jamie Oliver steekt zichzelf in borst

Of het incident een zelfmoordpoging was, is onduidelijk. Carluccio zelf heeft nog niet gereageerd, en zijn woordvoerder heeft het allen maar over ‘een privé gezondheidszaak’.

Carluccio bezit een keten van Italiaanse restaurants door heel Engeland die zijn naam draagt, en presenteert ondanks zijn leeftijd een wekelijks kookprogramma, en heeft 13 boeken op zijn naam staan.

De geboren Italiaan, die in de jaren zeventig naar Londen verhuisde en zich al snel omhoog werkte in de horeca daar, heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van Jamie Oliver, toen ze beiden bij Terence Conran’s Neal Street Restaurant werkten. Carluccio nam die zaak later overigens over.

Reageer op dit artikel