nieuws

Ons Kabinet opent tweede zaak: kabineXt

Restaurant

Het Vughtse restaurant Ons Kabinet heeft er een zusje bij. In hetzelfde pand openden eigenaars Cees en Sabrina van Beurden hun nieuwe zaak KabineXt, waar wijn en kleine hapjes centraal staan.

Ons Kabinet opent tweede zaak: kabineXt

‘Met KabineXt willen we een andere culinaire ervaring creëren dan in het zakelijke Ons Kabinet. Een ongedwongen sfeer, minder lang zitten en een lagere prijs’, aldus Van Beurden. Het concept is volgens hem ‘shared food’: veel verschillende hapjes die de gasten kunnen delen. De keuken is een mix van Engelse, Oosterse en Mediterrane gerechten.

KabineXt beschikt over een uitgebreide klimaatwijnkast met tapsysteem, waaruit gasten ook de duurdere wijnen per glas, half glas en nipje kunnen bestellen. Daarnaast kunnen gasten ook kiezen voor een ‘wine-flight’, drie wijnen met eenzelfde thema bij één gerecht.

Tv-presentator Albert Verlinde verrichte op 24 mei de officiële opening met het sabreren van een magnum Taittinger. Iets wat hij nooit eerder deed, maar wat met hulp van Paul Schmidt van de Confrérerie du Sabre d’Or wel in één poging slaagde.

Het eigenaarspaar vroeg de aanwezige gasten ter ere van de opening een donatie te doen voor de Culibus van de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Dat leverde een bedrag van €1090,- op. Culibus verzorgt kosteloos gezonde en voedzame gastronomische maaltijden voor minderbedeelde of hulpbehoevende kinderen.

Reageer op dit artikel