nieuws

Staande ovatie voor perfecte Sergio

Restaurant

Sergio Herman heeft met het maximaal aantal GaultMillau punten van twintig een unieke en perfecte prestatie geleverd. Al vindt de eigenaar van restaurant Oud Sluis in Sluis dat hij de perfectie nog niet heeft bereikt en soms zelfs ‘kotst van zichzelf’.

Staande ovatie voor perfecte Sergio

Sergio Herman was het klapstuk op een regen aan prijzen tijdens de bekendmaking van de nieuwe GaultMillau-gids in Scheveningen maandagmiddag. GaultMillau-baas Jan van Lissum bevestigde om iets over zes de uit België overgewaaide geruchten dat Oud Sluis als eerste restaurant in de Benelux het maximale aantal van twintig zou halen.

Het leverde Herman een staande ovatie op. ‘Wat moet ik hier op zeggen’, waren de eerste woorden van de superkok. Daarna vond hij vocaal zijn draai.

Herman: ‘Het voelt als de geboorte van een kind. Echt ongelooflijk. Voor mijn gevoel heb ik de perfectie nog nooit bereikt. Ik kots soms van mezelf, wanneer ik niet scherp genoeg ben. In mijn ogen bestaat perfectie niet. Maar ik krijg kippenvel van dit moment. Ik hoop dat ik de twintig punten ga waarmaken’.

Herman werd ook uitgeroepen tot Beste Chef van 2010. Daarnaast kreeg zijn sommelier Benjamin de Buck de award voor meest talentvolle sommelier van het jaar.

Dinsdagochtend 27 oktober kunt u hier ook de volgende lijsten bekijken::

» Bijzondere tot onbetwistbare top 2010

» Snelste stijgers 2010

» Veelbelovend 2010

» Nieuwkomers 2010

» Prijs/kwaliteit 2010

» Lievelingsadres 2010

» Uitstekende wijnkaart

» Wijn/spijs 2010

Reageer op dit artikel