nieuws

Taste of Art komt met eigen restaurantgids

Restaurant

Kunstproject Taste of Art lanceert een eigen gids, waarin tweehonderd restaurants besproken worden die ‘iets met kunst doen’. Met het boekje mikt Taste of Art op de kunstliefhebbende restaurantbezoeker.

Taste of Art komt met eigen restaurantgids

Dé restaurantgids voor kunstliefhebbers, zoals de gids officieel heet, beschrijft zowel de kunst aan de muur als de kunststukjes op het bord van elk van de restaurants.

‘Kunst en gastronomie gaan hand in hand. Mensen met goed ontwikkelde zintuigen kunnen genieten van schoonheid, stijl en klasse. Het gaat om de gehele beleving’, aldus initiatiefnemer Gerard Gielen.

Unieke beleving

Elk restaurant krijgt een eigen unieke cover met een foto van het restaurant en de naam. De gids bundelt prominente kunstrestaurants in Nederland en Vlaanderen, per regio zijn verder de 5 mooiste restaurants met kunst geselecteerd door kunstkenner Marc Permeke en Jeanette aan de Stegge.

Taste of Art stimuleert al jaren kunst in restaurants door middel van kunst op onderborden. Daarbij koppelt de organisatie veelal lokale kunstenaars aan toprestaurants. Met de gids breidt Taste of Art het concept verder uit, en wordt er ook gekeken naar wat aan de muur hangt.

Dé restaurantgids voor kunstliefhebbers wordt op zaterdag 31 oktober gepresenteerd. De gids is te koop bij alle beschreven restaurants of via www.taste-of-art.com.

Reageer op dit artikel