nieuws

Sterkok Joop Zwiep maakt kaart voor modecafé

Restaurant

Joop Zwiep maakte de menukaart voor het nieuwe Modecafé De Wheem in Meppel. Het modecafé is naar eigen zeggen uniek in zijn soort en opent deze maand nog.

Sterkok Joop Zwiep maakt kaart voor modecafé

Het Wheemgebouw huisvest een Shoebox, een café en een wijnwinkel. Op die manier wordt mode, eten en drinken gecombineerd om een zo breed mogelijk publiek aan te trekken.

In het café zijn zowel saldes als happa’s of een broodje knakworst te krijgen. Zwiep lijkt zijn best gedaan te hebben de kaart zo toegankelijk mogelijk te maken.

Mede-bedenker Roel Popma: ‘Wij willen dat mensen hier kunnen genieten van een klein hapje of een lekkere High Tea, High Wine of High Beer. In het modecafé moet plaats zijn voor iedereen. Niet alleen de winkelende zussen, maar ook gezinnen op zaterdagmiddag of studenten die een biertje willen drinken en vriendinnen die willen bijkletsen onder het genot van een glas wijn.’

In het Wheemgebouw in Meppel combineert nu een Shoebox, een modecafé en wijnwinkel De Kasteelhoeve.

Op woensdag 19 augustus gaat het pand feestelijk open. Op 20 augustus is er een wijnproeverij en op zaterdag 21 augustus een ‘spetterende modeshow’. ‘We kunnen niet wachten om de deuren wagenwijd open te zetten. Hier zijn we zo lang mee bezig, het wordt nu tijd om écht aan de slag te gaan’, zeggen eigenaren Popma en Hoogenbosch.

Joop Zwiep had lange tijd een sterrenrestaurant, tot hij zijn formule veranderde. Hij begon een kookatelier en verloor daardoor zijn ster.

Reageer op dit artikel