nieuws

Restaurant Silvester’s in Sittard maakt doorstart

Restaurant

Restaurant Silvester’s van Silvester en Monique Heijligers gaat op 18 mei weer open met een laagdrempeliger concept. Op 1 mei ging het restaurant dat op de drempel van de top 100 van Lekker stond, op slot.

Restaurant Silvester’s in Sittard maakt doorstart

Het roer gaat om in Sittard. Het toprestaurant maakt plaats voor een pure, mediterrane keuken zonder fratsen. Het bericht komt kort nadat de restaurateurs van Silvester’s lieten weten dat ze per 1 mei dicht gingen.

‘Iedereen is super geschrokken van onze plotselinge keuze’, laat Monique Heijligers over het sluiten van het toprestaurant op 1 mei aan Misset Horeca weten. ‘Het concept dat we hadden was een mooi concept maar niet voor de stad Sittard en niet meer zo van deze tijd.’ Doordat gasten minder te besteden hebben, besloot het echtpaar Heijligers het over een andere boeg te gooien. Ze grijpen terug naar het concept dat ze negen jaar geleden bij de start van Silvester’s voor ogen hadden.

‘Dus voor Silvester’s geen fulfjes, geleitjes, schuimpjes en friemeltjes meer, maar een pure keuken met eerlijke producten, wél op Silvester’s wijze gepresenteerd’, laat Monique Heijligers weten.

De gerechten die op de kaart komen variëren in prijs van 9,50 euro voor een soep en dessert tot 25 euro voor hoofdgerechten. Daarnaast is er een weekmenu van driegangen voor 32,50 euro en 4 gangen voor 39,50 euro. Naast mediterraan komen er zo veel mogelijk biologische en regionale producten op de kaart. De wijnkaart gaat terug naar alleen maar Italiaanse wijnen: tien open wijnen per glas in de prijsklasse van 25,00 euro tot 35,00 euro.

Restaurant Silvester’s stond in de laatste uitgave van de restaurantgids Lekker op de drempel van de top 100.

Reageer op dit artikel