nieuws

Avifauna haalt foie gras van de kaart

Restaurant

Vogelpark Avifauna haalt foie gras, ganzen- en eendenlever, van de menukaart van het parkrestaurant. Dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier meldde dat woensdag. De keukenmanager van het restaurant in het park in Alphen aan den Rijn heeft het bevestigd.

Avifauna haalt foie gras van de kaart

Foie gras is al jaren omstreden. De eenden en ganzen krijgen via trechters in de keel dwangvoeding toegediend zodat hun levers in korte tijd heel hard groeien.

Volgens de manager van het restaurant stond het product op een ‘dure menukaart’. ‘Het is de laatste zes jaar misschien twee keer besteld. Maar we kunnen het als vogelpark niet maken dit te verkopen. Nu hebben we een nieuwe menukaart waar dit niet op voorkomt.’

Reageer op dit artikel