nieuws

Beaujolais-prijs voor Joop Braakhekke

Restaurant

Het Amsterdamse restaurant Le Garage van Joop Braakhekke is officieel uitgeroepen tot Bistrot Beaujolais. Braakhekke krijgt de prijs omdat hij al jaren fan van de wijnen uit de Beaujolais is en maar liefst zeven wijnen uit deze streek op de wijnkaart heeft.

Beaujolais-prijs voor Joop Braakhekke

‘De wijnen passen bij mijn opgeruimd karakter’, zegt Joop Braakhekke, ‘Het zijn van die wijnen die je altijd kunt drinken. Beaujolais hoef je niet te analyseren, die kun je tot je nemen. En ik word er blij van. Eigenlijk is het een wijn tegen depressiviteit’.

Braakhekke kreeg de onderscheiding uit handen van Fabien Vignal van InterBeaujolais, de overkoepelende organisatie van Beaujolaisproducenten. Met de onderscheiding van Le Garage telt Nederland op dit moment drie restaurant die de titel ‘Bistrot Beaujolais’ mogen dragen. De andere twee restaurants zijn Fleurie en Le Bistrot de La Place in Den Haag.

Reageer op dit artikel