nieuws

Bredase horeca strijdt succesvol tegen parkeerbeleid

Restaurant

Na klachten van horecaondernemers in een deel van de Bredase binnenstad, heeft de gemeente het parkeerbeleid in dat gebied aangepast. De maximale parkeertijd was 90 minuten, maar wordt nu 240 minuten.

Bredase horeca strijdt succesvol tegen parkeerbeleid

Het nieuwe parkeerbeleid met de 90 minutenregel ging in september van kracht, en al snel merkte de horeca in dat deel van het centrum van Breda een terugloop in gasten.

Binnen anderhalf uur een diner wegwerken is geen doen, dus veel gasten moesten of onder het eten van tafel om de meter bij te vullen, of kozen voor een restaurant buiten het centrum, meldt BN/De Stem.

In november stuurde de ondernemersvereniging een brief naar de gemeente, waarin de oprekking naar 240 minuten werd voorgesteld. Dat advies is nu door de gemeente overgenomen op alle avonden na zes uur, behalve op donderdag – koopavond.

Reageer op dit artikel