Caroline Dagevos sommelier Sazanka

Caroline Dagevos sommelier Sazanka

Het Teppenyaki Restaurant Sazanka van Hotel Okura in Amsterdam heeft Caroline Dagevos aangesteld als sommelier. Met haar indiensttreding vergroot zij het wijnspecialisme binnen Hotel Okura Amsterdam.

Dagevos is een goede bekende van Noël Vanwittenbergh, Chef Sommelier bij Hotel Okura Amsterdam. Ze werkten sinds 2000 samen in Hotel The Grand. Vanwittenbergh heeft Caroline na het afronden van haar basisopleiding verder opgeleid en enthousiast gemaakt voor het vak. Dagevos gaat hem ondersteunen bij het samenstellen van de wijnkaarten voor alle restaurants.

Juiste wijn bij dominante ingrediënten

‘De uitdaging als sommelier in een teppenyaki restaurant ligt in het selecteren van de juiste wijnen die passen bij de dominante ingrediënten die op de bakplaat gebruikt worden. Ik verras onze gasten met nieuwe smaakcombinaties en neem daarbij de tijd om hen veel uitleg te geven,’ vertelt Dagevos.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.