nieuws

Doetinchem: geen vergunning nodig voor terras

Restaurant

Voor horecaondernemers in Doetinchem is er reden tot juichen. Door geplande deregulering is het in de nabije toekomst – wellicht komend seizoen al – niet meer nodig een vergunning aan te vragen voor hun terras.

Doetinchem: geen vergunning nodig voor terras

Door vaste regels voor terrassen op te stellen, mag iedere horecagelegenheid een terras aanleggen, zonder daar ieder jaar een vergunning voor aan te hoeven vragen. Die vaste regel zal er in Doetinchem uit bestaan dat de afmetingen vastliggen, en dat als stelregel de brandweer er altijd langs moet kunnen, meldt Deondernemer.nl.

Het kabinet heeft deregulering als speerpunt: hoe minder regels er zijn, hoe beter de dienstverlening richting burgers en ondernemers is. De gemeente Doetinchem ziet wel brood in deregulering, en liet een consultancybedrijf berekenen waar de winst in de regelgeving viel te halen.

Volgens de consultant is 50 procent winst mogelijk, onder meer door het algemeen maken van regels zoals bij de terrasregels. Op zestig onderdelen wordt in Doetinchem de deregulering volgend jaar doorgevoerd. Zo zal er bijvoorbeeld ook geen kopie meer worden gevraagd van een legitimatiebewijs als de gemeente deze al in een dossier heeft zitten.

Meer berichten over vergunningen:

Reageer op dit artikel