nieuws

Eerste editie Heerlijk Rotterdam overtreft verwachting

Restaurant

Heerlijk Rotterdam keert volgend jaar groter terug, is de eerste conclusie van organisator Arthur Bassant na de afgelopen weekend succesvol verlopen eerste editie van het nieuwe culinaire evenement.

Eerste editie Heerlijk Rotterdam overtreft verwachting

De verwachtingen van Bassant werden overtroffen op het terrein aan de Parklaan. Kort geleden sprak hij tegenover Missethoreca.nl de voorspelling uit rond de 30.000 bezoekers te trekken, het werden er bijna 40.000.

De chefs van de deelnemende restaurants moesten zich flink in het zweet werken, en sommigen hadden de belangstelling dusdanig verkeerd ingeschat dat ze tegen zes uur al door hun ingrediënten heen waren en nee moesten verkopen.

‘We hebben 1200 couvert gedraaid. Ik heb nog nooit zo’n lang servies meegemaakt’, zegt Marcel van Zomeren, chef-kok van het Rotterdamse restaurant In den Rustwat, in het Algemeen Dagblad.

Voor een eerste keer ging het goed, maar Bassant en een aantal deelnemers zien nog wel schoonheidsfoutjes en verbeterpunten. Bassant noemt het evenement toch een groot succes, en is vast van plan het volgend jaar weer te organiseren.

Op de website van het AD klinkt ook tegengeluid: de prijs-kwaliteitsverhouding zou ver te zoeken zijn en de porties te karig. Het festival zou een kopie zijn van wat Maastricht al jaren doet. Maar op eetlog.nl wordt de organisatie geprezen om het initiatief.

Zie ook:

Reageer op dit artikel