nieuws

Failliet Linnen gekocht door chef Quatre Bras

Restaurant

Chef-kok Arie Hanssen van restaurant Quatre Bras Best in heeft het failliete Linnen in Oisterwijk gekocht. Begin mei moet Restaurant Hanssen open. De chef kondigt een paar bijzondere elementen aan.

Failliet Linnen gekocht door chef Quatre Bras

Linnen was eigendom van de Grevinga Group van ondernemer Richard Grevinga. Toen deze de salarissen niet meer kon betalen, vroeg chef-kok Casimir Evens het faillissement aan. Dat werd vorige week door de rechtbank in Den Bosch uitgesproken. Linnen was al sinds kerst dicht.

‘Ik ben vorig jaar ook al kort met Linnen bezig geweest, toen Alwin (Houwing, red.) en Ronald (Tausch, red) het verkochten’, zegt Hanssen. ‘Alleen was ik toen ook al vergevorderd met een ander pand. Dat ketste helaas op het laatst af. Nu koop ik vanuit failissement, wat financieel aantrekkelijk is.’

Wat kleiners

Hanssen is bijna 19 jaar chef-kok bij Quatre Bras. ‘Daar kook ik altijd voor honderd man of meer, het is een groot bedrijf. Ik zou oorspronkelijk dit bedrijf overnemen. Maar de constructie was me te ingewikkeld. Daarbij ben ik wel toe aan wat kleiners.’

Hij kocht daartoe de exploitatie van Linnen van de curator .Begin mei wil hij open.

Hanssen gaat de maand april gebruiken om het interieur aan te pakken. Ook de naam wordt gewijzigd, in Restaurant Hanssen. ‘Daar komt de toevoeging R&B bij. De R staat voor restaurant, de B kan ik naar wens inzetten voor bar of brasserie, net wat de markt wil. Die markt is zo wisselend, dat ik me niet wil vastzetten op één concept.’

Ook wil Hanssen een paar noviteiten in zijn zaak inbrengen. ‘Ik ga desserts aan tafel bereiden en ik krijg zwevende borden boven de bar, dat werkt met een magneetveld’, licht hij toe.

Reageer op dit artikel