nieuws

Hennessy komt met fles cognac van €150.000

Restaurant

Frans cognachuis Hennessy heeft een limited edition op de markt gebracht die 150.000 euro per fles moet kosten. Voor dat geld wordt de zeer oude Beauté du Siècle Hennessy Cognac verpakt in een kristallen fles en een door kunstenaars ontworpen kist van metaal en glas.

Hennessy komt met fles cognac van €150.000

De blend is samengesteld door Hennessy’s keldermeerster Yann Fillioux en bestaat uit cognacs tot honderd jaar oud. De jongste is 47 jaar.

Hennessy Beauté du Siècle is een eerbetoon aan Killian Hennessy, de zesde generatie afstammeling van de oprichter van het cognachuis, die het bedrijf in 1971 fuseerde met champagnehuis Moët & Chandon.

Verjaarscadeau

Killian Hennessy werd eerder dit jaar honderd, en kreeg de eerste kist met een fles Beauté du Siècle als verjaarscadeau.

Een andere kist werd geschonken aan Elisabeth Taylors AIDS fonds, en bracht bij een veiling 200.000 (139.000 euro) dollar op, meldt Decanter.com.

Mechanisme

Ook heeft een aantal kopers in Azië, Europa en Amerika één van de kisten-met-inhoud bemachtigd.

De kist zelf is door tien verschillende kunstenaars ontworpen, en bestaat uit spiegelend glas en gesmolten aluminium. Hij gaat op slot met een bronzen sleutel, en bij openen wordt de fles door een mechanisme omhoog getild.

Rappers

Cognac maakt een ongekende stijging in populariteit door bij een onverwachte doelgroep. Mede ingegeven door Amerikaanse rappers ontdekken veel jongeren de drank. Zo maakte rapper 50 cent met collega Snoop Dogg een nummer getiteld ‘Pass the Courvoisier’ (geef de Courvoisier door), en noemde de Nederlandse rapgroep The Opposites in hun hit ‘Dom, lomp en famous’ de naam Hennessy.

Reageer op dit artikel