nieuws

Hitlerwijn mag toch in de verkoop

Restaurant

Een Noord-Italiaanse rechtbank heeft beslist dat wijn met afbeeldingen van Adolf Hitler en andere nazi-kopstukken toch verkocht mag worden. In september nam de politie 20.000 flessen en etiketten in beslag.

Hitlerwijn mag toch in de verkoop

Wijnhandelaar Vini Lunardelli mag zijn ‘historische’ wijnlijn Der Fuhrer toch verkopen. Op de etiketten staan verschillende beeltenissen van Hitler, Hermann Göring en

Deze week gaf de rechtbank de in beslag genomen wijnen en etiketten vrij, omdat niet bewezen is dat Lunardelli met zijn serie de afgebeelde personen en hun ideologie verheerlijkt. Het is de tweede keer dat een rechtbank in het voordeel van Lunardelli beslist, schrijft Decanter.com.

In 1993 bracht de handelaar al flessen met het portret van Mussolini op de markt. Toen die verboden werden, overtuigde hij de rechtbank ervan dat hij geen politieke agenda had, maar slechts historisch prominente personen op zijn etiketten wilde.

Hij verkoopt ook wijnen met afbeeldingen van Communistische grootheden als Karl Marx en Che Guevara.

Zie ook:

Reageer op dit artikel