nieuws

Jurylid ‘Mijn restaurant’ nu zelf horecaondernemer

Restaurant

Jurylid Dirk de Prins van de Belgische tv-hit ‘Mijn Restaurant’ is zelf horecaondernemer geworden. De man oordeelde drie seizoenen lang samen met topkok Peter Goossens over de kandidaten van het Belgische kookprogramma Mijn Restaurant.

Jurylid ‘Mijn restaurant’ nu zelf horecaondernemer

De Prins is nu uitbater van Midi Station, een grote brasserie op station Brussel Zuid, vlakbij de terminals van de Thalys en de Eurostar-treinen. De brasserie is in maart 2009 geopend, maar ging een jaar later al weer failliet.

‘Het restaurant is eigendom van de Belgische spoorwegen’, vertelt Dirk De Prins in de Belgische media. ‘Zij hebben het na het faillissement een tijdlang zelf uitgebaat. Ik ben er nu al een paar maanden aan het werk maar ben nu, na het nemen van een aantal noodzakelijke beslissingen, écht klaar om aan de buitenwereld te zeggen dat ik de nieuwe beheerder ben.’

150 couverts

De Prins nam onder meer de wijnkaart onder handen (‘voorheen waren er alleen wijnen van rond de 40 euro, nu kan je ook voor 20 euro een goede fles krijgen’) en ging op zoek naar ‘de beste basisproducten en leveranciers’. Hij maakte Midi Station ook iets minder megalomaan. ‘Destijds waren er 180 mensen in dienst. Dat houdt geen enkel restaurant ter wereld vol. Wij doen het nu met 30 man personeel. Vroeger was er plaats voor 300 couverts. Nu kunnen er 150 mensen eten.’

In het verleden werkte De Prins als consultant voor restaurants (‘van gewone brasserieën tot sterrenzaken’), maar het is de eerste keer dat De Prins zelf een zaak leidt. ‘Dit is een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Niet iets voor slechts een paar maanden.’

Reageer op dit artikel