nieuws

Lancering Grootspraak en Special Bite gelijktijdig

Restaurant

De restaurantgids voor wijnliefhebbers, Grootspraak, presenteert haar nieuwste editie voor 2010 op maandag 2 november in Amsterdam. Op ongeveer hetzelfde tijdstip en dezelfde dag komt ook Special Bite maar haar nieuwe gids, in Rotterdam.

Lancering Grootspraak en Special Bite gelijktijdig

Net als vorig jaar is de lancering van Grootspraak weer gelijktijdig met de presentatie van een andere gids. In 2008 viel deze samen met die van Gault Millau. Daardoor waren een aantal chefs en sommeliers niet aanwezig bij de Grootspraak-lancering om hun onderscheiding in ontvangst te nemen.

Bijzondere restaurants

Nu staat op 2 november, rond de klok van vier uur, de perspresentatie voor de eerste gids van Grootspraak gepland. Special Bite laat via een vooraankondiging weten dat haar gids over 2010 met de 501 meest bijzondere restaurants van Nederland, ook op 2 november wordt gepresenteerd aan de pers. Om half vijf start het programma en de locatie is Rotterdam.

Wijnrestaurant van het jaar

Naast de lancering van de nieuwe editie zal Grootspraak ook bekend maken wie de titels ‘Wijnrestaurant van het jaar’, ‘Champagnerestaurant van het jaar’, ‘Restaurant van het jaar’ en ‘Wijnbar van het jaar’ krijgen. In de nieuwste editie van de gids is nog meer naar de wijnkaart, de huiswijnen en het wijnarrangement. Nieuw is een overzicht van wijnwinkels in Nederland.

De presentatie van Grootspraak vindt plaats op de door Sopexa georganiseerde proeverij ‘Verrassend Frankrijk’. Vanaf half twee tot zeven uur ’s avonds kunnen bezoekers wijnen uit Frankrijk ontdekken. Locatie is het Mövenpick Hotel in Amsterdam.

Reageer op dit artikel