nieuws

Lemongrass verrast met wijnkaart

Restaurant

Restaurant Lemongrass in Scheveningen is winnaar geworden van de GaultMillau-award ‘Wijnkaart van het Jaar’. Volgens inspecteur en organisator Jan van Lissum mag dit gerust een verrassing worden genoemd.

Lemongrass verrast met wijnkaart

De wijnkaart van Lemongrass wordt bestempeld als indrukwekkend. De kaart telt ruim 1.400 wijnen, samengesteld door Joris Scott. Scott werkt met een vast opslag-principe, waardoor dure wijnen betaal worden. Zo rekent hij 25 euro vaste opslag op wijnen met een inkoopprijs van boven de 20 euro. Hierdoor wordt het voor de gast aantrekkelijk om een dure fles te kiezen.

Maar naast een vriendelijke rekenmethode biedt is de kaart buitengewoon ruim opgezet, zo lezen we in de nieuwe gids. Alle grote Fransen wijnen komen aan bod en wijnen die door expert Robert Parker met meer dan negentig punten zijn gewaardeerd. Scott koopt de wijnen zelf in, via veilingen, uit private kelders en bij importeurs.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel