nieuws

Meijer ruziet met Breda om sushibar

Restaurant

Horecaondernemer Laurens Meijer moet van de gemeente Breda zijn ‘illegale activiteiten’ in zijn sushibar in de stad binnen een maand staken. Meijer snapt niets van de verwijten en tekent bezwaar aan.

Meijer ruziet met Breda om sushibar

Volgens de gemeente is een aantal van de activiteiten van Sushi@M niet in overeenstemming met het bestemmingsplan. Als Meijer daar niet mee stopt, kan de gemeente de zaak sluiten.

Volgens de gemeente mag Meijer in zijn zaak wel doosjes sushi om mee te nemen verkopen, maar de zaak is ingericht als restaurant. En dat mag niet. Ook is de sushibar ’s avonds open, ook verboden aldus de gemeente. Als laatste verwijt stelt de gemeente dat tijdens een braderie alcohol werd geschonken in de bar, en daar is geen vergunning voor.

Van de laatste overtreding maakt de gemeente echter geen zaak. Meijer zegt dat die alcohol van een zaak aan de overkant kwam, niet van Sushi@M.

Bezwaar

Als de Bredase horecaman het niet eens met de verwijten van de gemeente, heeft hij vier weken de tijd om bezwaar aan te tekenen. Meijer is dat zeker van plan, meldt BN/De Stem.

Hij zegt niets te begrijpen van de brief van de gemeente, die is ondertekend door Bouw- en Woningzicht. ‘Ik heb ze meteen gebeld, maar daar kon niemand me vertellen wat ik verkeerd doe. Toen heb ik gevraagd naar Bijzondere Wetten, maar ook daar wisten ze het niet. De afgelopen jaren zat hier een broodjeszaak. Daar kon je zitten en een broodje eten. Ik zie niet in wat het verschil is tussen een broodje en rijst met vis. Ook die zaak was ’s avonds open. Dus ik maak absoluut bezwaar tegen dit besluit.’

Meijer opende Sushi@M in april van dit jaar. Als laatste zat er overigens een ijssalon in het pand.

Reageer op dit artikel