nieuws

Michelin 2011: La Trinité telt mee op hoogste niveau

Restaurant

De naam van het restaurant werd al enige tijd getipt voor een Michelin-ster, en nu heeft La Trinité in Sluis die belofte waargemaakt. Patron-cuisinier François de Potter is blij, maar nuanceert meteen.

Michelin 2011: La Trinité telt mee op hoogste niveau

‘We gaan niet ineens anders werken nu. We koken niet voor het rode boekje, maar voor de gasten. De ster was ook nooit een doel.’

Uiteraard is hij wel blij en trots op de bekroning door Michelin. ‘Geweldig. We zijn hard bezig en het is mooi dat dat beloond wordt. Vooral ook voor het team.’

De Potter begon vijf jaar terug zijn zaak in het centrum van Sluis, toen nog met entrecote en frites. Drie jaar geleden wilde hij meer. Het aantal couvert ging terug van 50 naar 34, de stijl werd verfijnder. ‘Dit is wat ik wil.’

La Trinité is op dinsdag gesloten, dus er is vandaag alle ruimte om de ster te vieren. ‘De brigade komt straks, dan gaat de champagne open.’

Over het moment waarop hij het nieuws hoorde: ‘Vorig jaar zat ik op het toilet toen het bekend werd en kreeg ik niets. Nu zat ik weer op het toilet en dacht: het zal wel weer niets zijn. Heel mooi dat we hem nu toch hebben.’

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel