nieuws

Michelin komt op 28 november, Lekker op 14 november

Restaurant

De datum was al eerder genoemd, nu bevestigt Michelin definitief dat zij de rode gids 2012 op maandag 28 november presenteert. Lekker maakt op maandag 14 november de top-100 en gids bekend.

Michelin komt op 28 november, Lekker op 14 november

Hoe Michelin haar sterren bekendmaakt – met een presentatie of een persbericht – is nog niet bekend, laat een woordvoerder van Michelin vanuit Brussel weten. De kans is groot dat de gids die maandag wordt gepresenteerd in hotel Figi in Zeist. Op die dag is daar een themadag van afdeling restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, en zowel KHN als Michelin hebben laten doorschemeren in gesprek te zijn met elkaar over een eventuele samenwerking die dag.

Waar Lekker haar gids presenteert, is nog niet bekendgemaakt.

Derde ster

Waarom Michelin er voor kiest (misschien) weer een presentatie te geven, in plaats van de sterrenmutaties middels een persbericht te verspreiden zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was, is niet bekend. De voorlaatste keer dat Michelin de sterren met een live presentatie bekend maakte, in 2004 op de EFFF in Maastricht, kreeg De Librije een derde ster. Daarna werd de gids nog een keer gepresenteerd in de Rembrandttoren in Amsterdam.

De sterren voor België en Luxemburg worden op maandag 21 november bekend gemaakt. Op 14 november maakt Lekker haar top-100 voor 2012 bekend, de Bib Gourmandgids voor de Benelux verschijnt op maandag 7 november. Een week eerder, op 31 oktober, komt GaultMillau met haar gids en awards.

Reageer op dit artikel