nieuws

Nederlandse koffiebrander wint ‘duurzame’ prijs

Restaurant

De Nederlandse koffiebrander Drie Mollen Holding kreeg deze week in New York een Corporate Green Global Award van Rainforest Alliance. Het is voor het eerst dat een Nederlandse koffiebranderij deze duurzaamheidsprijs wint.

Nederlandse koffiebrander wint ‘duurzame’ prijs

Drie Mollen krijgt de prijs omdat zij met de verkoop van koffie afkomstig van duurzaam gecertificeerde plantages een bijdrage levert aan natuurbehoud en goede leefomstandigheden van koffieboeren. Andere prijswinnaars voor de Corporate Green Globe Award 2009 zijn Allegro Coffee Company, National Envelope en Unilever-Lipton Tea.

Het Rainforest Alliance Gala evenement in New York, dat voor de 19e keer gehouden werd, brengt uitzonderlijke prestaties van bedrijven en individuen op het gebied van duurzame landbouw, bosbouw en toerisme onder de aandacht. De opbrengst van het gala komt ten goede aan de natuurbeschermingsprojecten van Rainforest Alliance.

Koploper

Drie Mollen Holding is één van de grootste koffiebranders in Europa en heeft zich internationaal ontwikkeld tot koploper op het gebied van duurzaamheid in de koffiemarkt. Drie Mollen ondersteunt retail en horeca bij het verkopen van duurzaam geproduceerde koffie en thee met keurmerken als Rainforest Alliance, Max Havelaar of UTZ Certified.

Keurmerkorganisatie Rainforest Alliance zet zich in voor de bescherming van ecosystemen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Binnen Europa is in 2008 een volume van ruim 34.000 ton Rainforest Alliance gecertificeerde koffie verkocht, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2007. Volgens Rainforest Alliance heeft zij haar succes op de Nederlandse markt voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van Drie Mollen.

Smit & Dorlas

Drie Mollen Holding is opgericht in 1818 en gevestigd in Nederland. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Zwitserland. Het bedrijf brandt en verpakt jaarlijks een volume van meer dan 60.000 ton koffie. Tevens heeft Drie Mollen een snel groeiende horecadivisie, met merken als Smit & Dorlas. In Nederland voert Drie Mollen ook een aantal duurzame Drie Mollen merken: Millhouse koffie en Princess thee. Bovendien kan het bedrijf CO2-neutrale koffie en thee leveren. Drie Mollen is één van de initiatiefnemers van de Common Code for the Coffee Community (4C). De branderij in Bolsward is gecontroleerd volgens de normen van de Ethical Trading Initiative.

Meer berichten over koffie:

Reageer op dit artikel