nieuws

Olivers mentor sluit Italiaans restaurant

Restaurant

Italiaans restaurant Passione in Londen is dicht. Gennaro Contaldo, Jamie Olivers vriend en leermeester, heeft zijn restaurant gesloten vanwege de kredietcrisis. Zelf stond de zestigjarige Contaldo al een paar jaar niet meer achter het fornuis. Hij blijft wel directeur van het bedrijf dat eigenaar van Passione is.

Olivers mentor sluit Italiaans restaurant

Contaldo is de man die Oliver inspireerde tot de keten Jamie’s Italian. Hij vervult een adviserende rol bij de vier zaken die de keten intussen telt.

‘Het is een trieste dag. Passione was mijn grote liefde en een van de beste restaurants van Londen.’ Dat is geen grootspraak van Contaldo: in 2005 werd zijn zaak uitgeroepen tot Beste Italiaans Restaurant bij de Tio Pepe Restaurant Awards.

‘Het leven gaat door en ik heb nog altijd een passie. Die stop ik in de samenwerking met Jamie,’ zegt Contaldo, die eerder in programma’s van de bekende tv-kok figureerde.

In Engeland zijn intussen al ruim vijftig restaurants gesloten als gevolg van de economische malaise, becijferde accountantbureau Jeffrey Henry. Het bedrijf heeft veel restaurateurs, waaronder Gordon Ramsay, als klant. Ook Ramsay voelt de gevolgen van de crisis, en sluit zijn zaken Foxtrot Oscar en Devonshire een paar dagen per week.

Reageer op dit artikel