nieuws

Oostenrijk haalt sterrenkoks naar berghutten

Restaurant

Hutten in het hooggebergte van de Alpen staan niet bekend om hun culinaire hoogstandjes. De Oostenrijkse regio Tiro gaat daar deze zomer verandering in brengen door een vijftal sterrenchefs uit te nodigen in de hutten te gaan koken.

Oostenrijk haalt sterrenkoks naar berghutten

In hutten is het meestal de waard die gastheer, kok en schoonmaker is. De meesten kunnen best een ei bakken en een pan pasta maken, maar een koksopleiding hebben ze niet. In het Oostenrijkse Paznauntal in de regio Tirol willen de hutten hun gasten deze zomer wat beters voorzetten.

Onder leiding van Eckart Witzigman gaat een viertal internationale chefs de hele zomer hun kunsten vertonen in de vier deelnemende hutten.

Witzigman was de eerste Duitstalige chef met drie Michelin-sterren én de eerste buiten Frankrijk die het maximaal aantal sterren behaalde. In 1978, het jaar dat hij Aubergine opende in München, kreeg hij meteen drie sterren. Die behield hij alledrie tot hij in 1993 de zaak verliet. In 1994 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot chef van de eeuw.

Martin Sieberer is chef-kok van hotel Trofana Royal, één ster, in het Oostenrijkse Ischgl en gaat koken in de Niederelbehütte in Kappl. Martin Fauster van hotel Königshof in het Duitse München, één ster, kookt in de Jamtalhütte in Galtür. Norbert Niederkofler van Rosa Alpina in het Italiaanse San Cassiano verzorgt de diners in de Ascherhütte in See. Martin Dalsass van Santabbondio in het Zwitserse Sorengo ten slotte, staat achter de kachel van de Heidelbergerhütte in Ischgl.

Om de hutten en de chefs onder de aandacht te brengen, ontwikkelde Tirol een speciale gastronomische route langs de vier hutten, de ‘Culinaire St. Jakobsweg’, waar regionale producten, traditionele gerechten en activiteiten en culinair genieten de rode draad vormen.

Zie www.kulinarischerjakobsweg.paznaun-ischgl.com voor meer informatie.

Reageer op dit artikel