nieuws

Organisatie Bubbles on the Beach tevreden

Restaurant

Bubbles on the Beach, het nieuwe evenement van het blad Perswijn dat zaterdag haar eerste editie kende, is volgens de organisatie prima verlopen. Ruim 300 bezoekers genoten van 60 mousserende wijnen, en wezen winnaars aan in drie categoriën.

Organisatie Bubbles on the Beach tevreden

Een relatief jong publiek kwam zaterdag af op het evenement op het Zandvoortse strand, waar naast bubbelwijn ook genoten kon worden van allerlei gerechten en bubbelbaden.

Bijna alle zestig mousserende wijnen werden wel door iemand als winnaar aangewezen, toch kon aan het eind van de avond de algemene top drie worden opgemaakt, welke wordt aangevoerd door Brut de Bournet van het huis Bournet uit de Ardèche.

Naast de algemene ranglijst die werd samengesteld door het publiek, koos een jury van Perswijn de beste Prosecco’s, in navolging van de opmars van deze Italiaanse bruiswijn. Loredan Gasparini is de beste spumante, Mionetto Legatura de beste frizzante.

Niet alleen de wijnen konden prijzen winnen op het Zandvoortse strand. Onderdeel van de avond was het eerste Nederlands kampioenschap ‘ploppen’, het openen van een fles bubbelwijn.

De deelnemers moesten hiervoor gebruik maken van de speciaal voor dit doel ontworpen Pop-bulle van Screwpull. De winnaar, Véronique Winnubst, opende een fles in minder dan tien seconden, en drie flessen binnen een minuut.

Reageer op dit artikel