nieuws

Oude brug wordt openluchtrestaurant

Restaurant

Op een in onbruik geraakte autobrug in Tilburg, de Meierijbaan over het Wilhelminakanaal is tijdelijk het ‘brugrestaurant’ KOOK geopend. Tijdens de Week van de Smaak biedt KOOK een vijfgangendiner op de vangrails.

Oude brug wordt openluchtrestaurant

Kunstenares Miranda Poel raakte geïnspireerd door de verstilde brug, en ontwikkelde dit originele concept. Vangrail en brugleuning vormen de basisconstructie van het restaurantmeubilair.

Het restaurant heeft 48 zitplaatsen, verdeeld over 24 tweepersoonstafels die in de vangrails geconstrueerd zijn. Iedere zitplaats heeft zijn eigen twee meter brede vissersparaplu en iedere tafel zijn eigen verrekijker. Tijdens het diner varen er schepen onder het restaurant door, vliegen vogels over en gaat, rond de derde gang, de zon onder.

Topkok Jos Hermans van De Negenmannen in Boxtel bereidt het diner en opereert vanuit de mobiele keuken van EuroToques.

Reageer op dit artikel