nieuws

Pierre Wind wil smaakpretpark

Restaurant

De Haagse kok Pierre Wind doopt woensdag 25 oktober Land van Ooit in Drunen om tot een smaak-, kook- en proeffestival. Het moet voor Wind de eerste aanzet zijn tot een echt smaakpretpark in Den Haag: ‘Dat kan groter worden dan Madurodam nu al in de wereld is.

Pierre Wind wil smaakpretpark

Aanleiding voor het spektakel van Pierre Wind is het uitkomen van zijn interactief gezinskookboek ‘De Wondere Wereld van een Keukenkoning’. Het kookboek bevat veel spelelementen voor zowel ouderen als kinderen.

‘Het is een kookboek dat kinderen niet alleen de keuken in moet krijgen, maar ze vooral moet leren proeven van verschillende smaken. Dat kan ook, als je er maar vroeg genoeg mee begint. Vies bestaat niet’, aldus Wind.

Het kookboek wordt in het Land van Ooit als het ware vergroot. Zo maakt hij met ‘Boter, kaas en Prei’ een variatie op het spel ‘Boter kaas en eieren’ en geeft Wind een kooktheatervoorstelling. Verder kunnen kinderen eetbare menukaarten maken, deelnemen aan het smaakmemory-spel, pannenkoeken bakken in de vorm van stripfiguren en smaakproefjes doen.

Wind is zelf ambassadeur en initiator van het nieuwe lesprogramma Smaaklessen dat vorige week is gepresenteerd en al direct voor een rel rond smaaklessen zorgde. Doel van deze lessen is kinderen op een leuke manier te interesseren voor de wereld achter eten. Zo maken ze kennis met nieuwe smaken en producten en leren ze iets over de samenstelling, productie, bereidingswijze en herkomst van eten.

Dat is wat Wind ook wil bereiken met de komst van een smaakpretpark in Den Haag. Hij heeft daar het Norfolk-terrein voor op het oog. ‘Het zou prachtig zijn om daar een pretpark te maken dat alles rondom eten laat zien, met ambachtelijke bedrijven en waar ouders en hun kinderen samen eten kunnen maken. Eten is beleven, net als in een pretpark’, aldus Wind die zijn plannen vooralsnog alleen in zijn hoofd heeft, maar het wel met de gemeente wil gaan bespreken.

Reageer op dit artikel