nieuws

Restaurant biedt roker tabaksmenu

Restaurant

Restaurant Churchill in Assen serveert vanaf half november een speciaal driegangen tabaksmenu, speciaal gericht op rokende gasten. Die mogen geen sigaret opsteken in het restaurant, maar kunnen binnenkort wel weer genieten van tabak aan tafel.

Restaurant biedt roker tabaksmenu

Chef-kok Edwin Lokhorst deed het idee van gerechten waarin tabak zit verwerkt op in Amerika, en ging daarna in zijn eigen keuken experimenteren. Dat resulteerde in een drietal gerechten: op sigaar gerookte eendenborst vooraf, daarna runderlende met een saus van tabak, en als dessert crème brûlée van Marlboro-sigaretten.

‘Tabak is een natuurproduct en dus eetbaar’, aldus Lokhorst in een interview met RTV Drenthe. ‘In de gerechten proef je heel licht de tabak, bij de eendenborst en de saus ruik je het ook.’

Het eten van tabaksbladeren is niet schadelijk, en ook niet verslavend. Of rokers er ook minder zin in een sigaret van krijgen, weet Lokhorst niet.

De reacties zijn tot nu toe enthousiast, verklaart Lokhorst. ‘Mensen verklaren me voor gek als ze het horen, maar zijn enthousiast als ze het proeven.’ Vanaf november gaat hij het menu een tijdje aanbieden, en als het aanslaat krijgt het een vaste plek op de kaart.

Reageer op dit artikel