nieuws

Restaurateur gezocht voor Freedom Tower NY

Restaurant

Op de plek waar in New York ooit de Twin Towers stonden, moet over enkele jaren een nieuwe wolkenkrabber staan: de Freedom Tower. Net als in het oude World Trade Centre moet ook de nieuwe toren beschikken over een toprestaurant, dus is de projectontwikkelaar en toekomstig eigenaar van de toren nu op zoek naar een restaurateur die de uitdaging aan durft.

Restaurateur gezocht voor Freedom Tower NY

De opvolger van Windows on the World, het restaurant in één van de Twin Towers, komt op de 100e en 101e verdieping van de nieuwe wolkenkrabber op ruim 380 meter hoogte, krijgt een oppervlak van 3000 vierkante meter en biedt rondom uitzicht over New York, schrijft de New York Times.

Wereldklasse

Het nieuwe restaurant moet in 2013 de deuren openen, maar geïnteresseerde ondernemers hebben nog maar tot eind februari van dit jaar om hun belangstelling – en bod – kenbaar te maken aan de eigenaar, Port Authority.

Een woordvoerder van dat bedrijf zei onlangs dat de Freedom Tower een restaurant van wereldklasse moet krijgen. Welk bedrag de beoogde restaurateur op tafel moet leggen om de locatie te krijgen is niet bekend.

Den Blijker

Verscheidene Europese topchefs hebben in het verleden aangegeven een zaak in The Big Apple te willen openen, onder hen ook Herman den Blijker en diens zakenpartner David Crouwel. Die laat echter weten een dergelijke locatie niet aan te durven. ‘Dat risico neem ik niet. Stel je voor dat er weer een vliegtuig in jankt. Dan zit ik met de gebakken peren’, aldus Crouwel.

De plannen van het duo in New York zijn wel serieus vorm aan het krijgen, zegt hij. Wanneer dat werkrlijkheid kan worden, ligt volgens Crouwel nu bij RTL, die nauw betrokken is om de realisatie van een zaak daar te volgen in een nieuw programma.

Zie ook:

Reageer op dit artikel