nieuws

Robert Verweij nieuwe tv-kok Life&Cooking

Restaurant

De 28-jarige Robert Verweij wordt de nieuwe tv-kok van Life&Cooking, het zondagmiddagmagazine van RTL4. Dat maakte het programma vlak voor de start van het nieuwe seizoen bekend. Zondag 2 september is hij voor het eerst te zien.

Robert Verweij nieuwe tv-kok Life&Cooking

Verweij volgt bij Life&Cooking Vincent van Essen op, die op zijn beurt twee jaar geleden weer Rudolph van Veen verving bij het populaire kook- en lifestyleprogramma.

Zijn enthousiasme, kennis en ervaring op tv en met het geven van workshops gaven voor RTL de doorslag Verweij te benaderen voor het programma, zegt zenderwoordvoerder Jaap Paulus. ‘Hij moet het wel kunnen overbrengen.’

Nieuw gezicht

Paulus wil niet teveel kwijt over het nieuwe gezicht achter de pannen van Life&Cooking. ‘Zondag wordt hij in het programma geïntroduceerd.’ Ook Verweij zelf wil nog niets zeggen: ‘de primeur is voor het programma’.

Verweij heeft met zijn 28 jaar al dertien jaar ervaring in de wereld van wijn en koken. Hij is onder meer vinoloog, kaaskenner en gastronoom, en sinds een paar jaar ook wijndocent. Hij geeft allerlei kook- en wijnworkshops, en werkte al eerder mee aan kookboeken en tv-programma’s. Ook deed hij ervaring op in een Engels sterrenrestaurant.

Vakidioot

Na de hotelschool genoot hij onder meer onderwijs van smaakgoeroe Peter Klosse, en volgde een opleiding wijntechnologie in Wageningen.

Hij omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een vakidioot, waar zelfs zijn vriendin gek van wordt. Zijn motto: ‘Genieten is een kunst, anderen laten genieten is een vak’.

Zie ook:

Reageer op dit artikel