nieuws

Sergio Herman kijkt naar de toekomst

Restaurant

Zijn nieuwe zaak Pure C is nog maar net open, maar meteen al kijkt Sergio Herman vooruit. Naar nog meer zaken en naar het punt in zijn leven dat hij Oud Sluis vaarwel zegt.

Sergio Herman kijkt naar de toekomst

‘Ik heb altijd gezegd dat ik op mijn veertigste stop. Dit jaar wordt ik veertig.’ Of dat ook betekent dat de Zeeuwse driesterrenchef binnenkort zijn terugtreden uit de keuken van Oud Sluis bekend gaat maken, laat hij in het midden. ‘Maar ik zie me er niet heel oud worden. Ik wil op mijn hoogtepunt stoppen, herinnerd worden als die jonge vernieuwer. Net als Ferran Adrià doet. Ik heb waanzinnig veel respect voor die man.’

Zo’n pauze van twee jaar en daarna terugkomen met iets totaal anders, zoals Adrià doet, is ook iets wat op het pad van Herman kan liggen, zegt hij. Maar eerst wil hij Pure C volwassen maken.

Toekomst

De komst van een tweede zaak, waar lang op is gewacht, biedt meteen ook alweer nieuwe kansen. Het Strandhotel Cadzand, waar Pure C is gehuisvest, heeft grote plannen voor renovatie. Daarin is ruimte voor winkeltjes en horeca aan de boulevard ingericht. ‘Ik zou daar wel een klein zaakje willen met mooi brood en goede espresso’, zegt Herman.

Ook droomt hij van een echt strandpaviljoen, wat hem betreft ook aan het Cadzandse strand. ‘Ik heb hier zoveel herinneringen. Voetballen met m’n vader op het strand, en later wandelen met mijn vrouw en kinderen. Mensen vragen mij wel: waarom zit je niet in een stad? Maar mijn eerste zaak na Oud Sluis moest dichtbij zijn. En dit is de meest logische plek.’

Toch is ook een restaurant in een stad iets wat Herman niet uitsluit. Hij heeft al eens gekeken naar mogelijkheden in bijvoorbeeld Antwerpen. ‘Ik ben een stadsmens. Ik ben een spons als ik in Parijs, Antwerpen of Amsterdam ben. Ik zou best nog eens iets in een stad willen beginnen. Voor mezelf, voor mijn oude dag.’

Reageer op dit artikel