nieuws

Souschef Scherp pakt Young Chef Award

Restaurant

Souschef Sander de Jonge van restaurant Scherp in Middelburg heeft op de EFFF de Rubbens Young Chef Award gewonnen. Naast een trofee wint hij een stage bij het beroemde restaurant Bally Maloe in Ierland.

Souschef Scherp pakt Young Chef Award

De opdracht was vanuit een blackbox een driegangenmenu te maken. ‘We mochten voor de wedstrijd 30 minuten kijken tussen de producten. Veel gevogelte, vlees en organen. Er was heibot, forel en mosselen. De laatste kon ik natuurlijk niet laten liggen. Verder was er een tafel vol vergeten groenten, paddenstoelen, en alle cressen van Koppert.’

De Jonge werkt een half jaar bij Mart Scherp, maar was in het verleden bij De Bourgondiër in Vlissingen ook al eens souschef van Scherp. Tussendoor werkte hij bij Toine Hermsen.

Het is niet de eerste maal dat De Jonge een wedstrijd wint. Eerder behaalde hij al tweemaal de eerste prijs in de Asperge Amuse wedstrijd.

De door keukenfabrikant Rubbens gesponsorde wedstrijd wordt elk jaar door Euro-Toques georganiseerd en is bedoeld om jong talent te stimuleren. Vast onderdeel van de prijs is een tweeweekse stage bij een Europees restaurant naar keuze, in dit geval het beroemde Euro-Toquesrestaurant Bally Malloe in Ierland.

Normaal staat inschrijving open voor koks tot 25 jaar, maar door een tegenstellend aantal inschrijvingen is die grens wat verhoogd. De Jonge werd deze week 28.

Dit was de twaalfde editie van de wedstrijd. Eerdere winnaars zijn onder meer Jonathan Zandbergen en Jarno Eggen.

De winnende gangen van De Jonge:

– Canneloni van heilbot gevuld met tartaar van heilbot met crème van avocado en koriander, zoet-zure Zeeuwse mosselen en een luchtige gelei-bombe van wortel en limoen.

– Rosé gebraden kalfslende en krokant gebakken kalfszwezerik met crème van gebakken uien, gekonfijte truffelaardappel, gekaramelliseerde witlof en jus van rode wijn en appel.

– Soufflé van pure chocolade met compote van peer en vanille en een gezouten karamelsaus met hazelnoot.

Reageer op dit artikel