nieuws

Topkoks gaan voor Fair Flavours

Restaurant

De organisatie Fairfood heeft zestien sterrenkoks en kookprofessionals gevraagd te laten zien hoe je duurzaam kunt koken. De Fair Flavours campagne moet thuiskoks inspireren een eerlijk kerstmenu op tafel te zetten.

Topkoks gaan voor Fair Flavours

De koks, waaronder sterrenchefs Peter Postma, Lucas Rive, Martin Kruithof, Paul van de Bunt, Soenil Bahadoer, Michel van de Kroft, Wilco Berends, Maarten Camps, Jan Marrees, Alain Alders en Ronald van Roon, leggen op de website van Fair Flavours in filmpjes stap voor stap uit hoe hun eerlijke recepten in elkaar zitten.

Fairfood International is een lobby- en campagneorganisatie, die de voedingsmiddelenindustrie aanspoort haar producten te verduurzamen. Zo wil Fairfood een bijdrage leveren aan de bestrijding van wereldwijde honger en armoede. Door te koken met duurzame ingrediënten kan iedereen zich aansluiten bij de strijd tegen extreme honger en armoede, betoogt Fairfood.

Naast de sterrenkoks doet nog een aantal kookprofessionals mee: Ook Andy McDonald (McDonald’s Kitchen), Ramon Beuk (Born2Cook, Wat Van Fair Komt), Janneke Vreugdenhil (NRC kookt), Vincent van Essen (Studio ’t Kookt) en Caspar Burgi (Born2Cook, Studio Hot Kitchen) verlenen hun medewerking aan de campagne en de website.

Reageer op dit artikel