nieuws

Van der Valk sluit restaurant Plaswijck

Restaurant

Restaurant Plaswijck in Rotterdam gaat eind maart dicht. Eigenaar Van der Valk wilde er een hotel bijbouwen, maar kreeg dat niet rond en wijkt uit naar een andere locatie in de havenstad. Het pand aan de Bergse Achterplas zal worden gebruikt voor zaalverhuur en congressen.

Van der Valk sluit restaurant Plaswijck

Plaswijck opende in 1963 en is daarmee één van de oudste Valkrestaurants van Nederland. Al langer is bekend dat het familiebedrijf er weg wil. Projectontwikkelaar Van Omme & De Groot wil er luxe appartementen neerzetten, maar de realisatie daarvan kan nog enkele jaren duren, schrijft het Algemeen Dagblad.

Voorlopig blijft Van der Valk in afgeslankte vorm aan de Bergse Achterplas zitten. De locatie zal alleen nog worden gebruikt voor zaalverhuur en evenementen. De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de plannen. Een kleine kern kan in Plaswijck blijven werken. Hoeveel werknemers hun heil elders moeten zoeken, is nog niet bekend.

Aanvankelijk wilde het familieconcern hotel bij Plaswijck bouwen, maar dat stuitte op te veel weerstand. Voor dat nieuwe Rotterdamse hotel wijkt Van der Valk nu uit naar de Boompjes. Daar wordt volgend jaar begonnen met de verbouwing van het voormalige kantoor van de Nederlandsche Bank. Van der Valk richt zich meer op hotels omdat die meer rendement zouden opleveren dan de restaurants.

Meer berichten over Van der Valk:

Reageer op dit artikel