nieuws

Van Dijk wint voor de derde keer Prix Taittinger

Restaurant

Chef-kok Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek heeft voor de derde keer op rij de Nederlandse voorronde van de Prix Taittinger gewonnen. Van Dijk mag op 24 november naar Parijs voor de internationale finale van de prestigieuze kookwedstrijd.

Van Dijk wint voor de derde keer Prix Taittinger

Het is voor Van Dijk meteen zijn laatste deelname aan de door het beroemde champagnehuis gesponsorde wedstrijd. Eén van de voorwaarden is dat een chef maximaal drie keer mag deelnemen aan de finale.

Dat Van Dijk dat voor het derde jaar op rij doet, mag een prestatie heten. Nooit eerder lukte een Nederlandse chef dat. In zijn vorige twee optredens in Parijs wist Van Dijk echter nog niet op het podium te belanden. In de finale van 2008 behaalde hij de vierde plek.

Historie

In de 42-jarige historie van de Prix Taittinger – dit jaar is de 43e editie – hebben twee Nederlandse chef-koks de internationale wedstrijd weten te winnen. In 1986 won Surjahadi Djajapermana van het Hilton Schiphol. In 2006 wist Charly de Wijs, nu chef-kok bij restaurant Moeke Spijkstra in Blaricum, de hoofdprijs te pakken.

Op 24 november doet Van Dijk de ultieme poging om zich in dat rijtje te scharen, en zijn naam toe te voegen aan de illustere lijst met winnaars op de wisseltroffee, waaronder ook klinkende namen als Joël Robuchon.

Reageer op dit artikel