nieuws

Van Wolde wacht nog jaartje op derde ster

Restaurant

Alles wees erop dat Beluga dit jaar de derde ster zou krijgen, toch viel hij niet. Chef-kok Hans van Wolde vindt het jammer, maar laat zich niet gek maken. ‘Jammer. Maar het leven gaat door, ook zonder drie sterren.

Van Wolde wacht nog jaartje op derde ster

‘We hebben toch een jaar keihard gewerkt. Hij had dit jaar mogen komen. Maar ik ga er vanuit dat hij komt, volgend jaar. Ik zou niet weten waarom niet.’

Alles zat mee dit najaar. Chef van het Jaar volgens GaulMillau, beste restaurant van Nederland volgens Lekker, iedereen verwachte dan ook dat die derde ster ook zou vallen.

Alleen Van Wolde zelf was steeds terughoudend. ‘Het zijn vooral de mensen eromheen die zeggen dat je ‘m krijgt. Zelf doe ik dat niet. Ik ben er ook niet dagelijks mee bezig. Tuurlijk voel ik soms ook wel die prikkels in mijn buik, maar ik wordt er niet gek door gemaakt.’

Hij vindt het vooral jammer voor ‘zijn’ jongens. ‘Die hebben een jaar keihard gewerkt, en ze hoopten er zo op. Na alle prijzen van de andere gidsen zeiden ze: geef ons alsjeblieft ook die derde ster. Ze waren erg teleurgesteld.’

Hiermee doelt Van Wolde op de gebruikelijke gang van zaken bij Michelin dat een zaak die van één naar twee of van twee naar drie gaat dat enkele dagen vooraf hoort. Dat was bij Beluga niet het geval, dus wist iedereen daar dat het dit jaar niet zou gebeuren.

Van Wolde: ‘Ik had stiekem gehoopt dat ze nu mij eens voor de gek gingen houden, en dat ik zondag tijdens mijn 40e verjaardagsfeest het nieuws zou horen.’

Nu gaat Van Wolde er weer een jaar tegenaan, en dan is hij klaar om volgend jaar op de hoogste trede te staan. ‘Er is ook leven na de derde ster!’

Meer Michelinnieuws:

Lijsten uit de Michelingids 2008:

Reageer op dit artikel