nieuws

Zilveren Oester naar Parkheuvel

Restaurant

Het team van tweesterrenrestaurant Parkheuvel uit Rotterdam heeft op de horecavakbeurs in Goes de kookwedstrijd om de Zilveren Oester gewonnen. De Zilveren Mossel voor horecaopleidingen ging naar het team van ROC Zoomvliet uit Bergen op Zoom.

Zilveren Oester naar Parkheuvel

Chef-kok Erik Tas en maître-sommelier Halil Asar gingen er voor Parkheuvel met de prijs vandoor. Hun viergangenmenu voor acht personen met diverse schaal- en schelpdieren en vissoorten beviel de jury het best, al mocht er van die jury best meer ziltigheid in de gerechten doorschijnen.

Het was voor Zoomvliet al de tweede keer in het vierjarig bestaan van de wedstrijd dat het ROC in Bergen op Zoom de Zilveren Mossel won. In 2007 ging de trofee ook al naar deze opleiding.

De wedstrijdjury bestond uit Jannis Brevet van InterScaldes in Kruiningen, Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Gerrit Greveling van Chalet Royal in Den Bosch, Peter Zandboer van Het Huys Van Voskens in TIlburg en Robert Kranenborg.

Naast de Zilveren Oester voor Parkeuvel werd de Styling en innovatieprijs uitgereikt aan Hofke van Bazel uit Bazel. Hofstede de Blaak uit Tilburg won de persprijs in Goes.

Mede-organisator van de kookwedstrijden Cor Vereeke sprak van geslaagde wedstrijden, maar hij is zich al wel aan het bezinnen over hoe het volgend jaar verder moet. De algemene indruk was dat er wat minder beursbezoekers waren, maar wel meer een vakpubliek.

Reageer op dit artikel