nieuws

Zwitserland krijgt er twaalf sterren bij

Restaurant

Michelin lijkt gul dit jaar. Eerder deze maand werd Duitsland rijkelijk beloond, nu was Zwitserland aan de beurt en ook daar was Michelin niet zuinig: het totaal aantal sterren steeg met twaalf tot 113.

Zwitserland krijgt er twaalf sterren bij

Daarmee is Zwitserland ons land voorlopig voorbij, Nederland heeft 108 sterren. Op 23 november wordt bekend of dat zo blijft of niet, maar de sterrenregens in Duitsland en Zwitserland stemmen hoopvol.

In Zwitserland kreeg één restaurant een derde ster: Schloss Schauenstein in Fürstenau. Het restaurant van Andreas Caminada was het afgelopen jaar ook al de hoogste nieuwe binnenkomer in de Pellegrino top 50.

Le Pont de Brent in Brent verloor de derde ster als gevolg van de pensionering van patron-cuisinier Gérard Rabaey. Philippe Rochat behield de drie sterren voor zijn restaurant in Crissier, vlakbij Lausanne.

Drie restaurants in Zwitserland stegen naar twee sterren, waarmee het totaal aantal tweesterrenzaken op zestien komt. Nog eens 75 restaurants hebben één ster, waaronder liefst veertien nieuwe. Vijf zaken verloren hun ster, meestal door een verandering in de bedrijfsvoering.

Stel uw vragen aan Andreas Caminada!

Misset Horeca is op 2 december op bezoek bij Andreas Caminada in Schloss Schauenstein. Lezers en bezoekers van de website hebben de mogelijkheid deze rijzende ster en nieuwbakken driesterrenchef vragen te stellen. Heeft u een vraag voor Caminada? Stel hem hieronder of mail de redactie: demian.van.der.reijden@reedbusiness.nl

Reageer op dit artikel