nieuws

Michelin presenteert Bib Gourmands 5 november

Restaurant

De Bib Gourmands voor 2013 worden maandag 5 november bekendgemaakt door Michelin. Met een ‘Bib’ beloont de culinaire gids restaurants voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Nederland telt op dit moment 102 zaken met een Bib Gourmand.

Michelin presenteert Bib Gourmands 5 november

Volgens traditie wordt de lijst met restaurants die van Michelin een Bib Gourmand hebben ontvangen, bekendgemaakt kort voor de presentatie van de (nieuwe) Michelinsterren. Dit jaar is dat op maandag 5 november.

Menu voor 35 euro

Vorig jaar november beloonde Michelin zeventien nieuwe restaurants met een Bib Gourmand, waaronder Ron’s Vis van de Dag in Ouderkerk aan de Amstel, Le Garage van Joop Braakhekke en Brasserie Hoofdstad in Hotel De L’Europe, beide in Amsterdam, en de Maastrichtse horecabedrijven L’Auberge en Brasserie Flo.

Twaalf restaurants moesten hun beloning voor een goede prijs-kwaliteitverhouding inleveren. Dat overkwam onder andere Het Savarijn in Nijmegen (in dit jaar door GaultMillau beloond met de titel Wijnkaart van het Jaar), Scherp in Middelburg en Lastage in Amsterdam (kreeg een Michelinster).

Restaurants die in aanmerking willen komen voor een Bib Gourmand, moeten een driegangenmenu op de kaart hebben staan voor maximaal 35 euro. In Amsterdam ligt dat bedrag op 36 euro.

Michelingids gepresenteerd

De Michelingids wordt dit jaar op 26 november gepresenteerd. Dat gebeurt voor het eerst in lange tijd weer middels een presentatie, in de Hotel Management School Maastricht. De afgelopen jaren werden de mutaties bekendgemaakt door het versturen van een persbericht.

Reageer op dit artikel