nieuws

Dick Middelweerd: ‘tweede ster echt niet verwacht

Restaurant

Het overkomt Dick en zijn vrouw Anne-Laura Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre gewoon. Ze hadden bij hun komst naar Maastricht geen rekening gehouden met een mogelijke tweede ster. Stiekem wel gehoopt, maar er niet op gerekend.

Dick Middelweerd: ‘tweede ster echt niet verwacht

‘Er gingen wel wat geruchten, via Twitter, maar het gaat zo snel met die moderne media: iemand zegt wat en de hele horeca weet het. Ik dacht: eerst zien, dan geloven. Er zijn zoveel sterrenzaken, waarom zouden wij net die ene zijn die er twee krijgt?’

Maar van die tientallen zaken met een ster was De Treeswijkhoeve toch echt één van de drie die een tweede mag bijschrijven. Of één van de twee, als de twee sterren voor Moshik Roth niet als ‘nieuwe’ sterren worden geteld.

‘We kwamen met een neutraal gevoel naar Maastricht, maar het gevoel waarmee we straks Maastricht uitrijden is fantastisch’, straalt Anne-Laura, terwijl ze van alle kanten felicitaties en zoenen ontvangst neemt.

Dick zegt ‘echt supertrots te zijn dat Michelin ons twee sterren waard vind’. Hij heeft één keer met een inspecteur gesproken, die hij ook herkende. ‘Dat vroeg die man ook: herkent u mij?’

Direct na de bekendmaking telefoneerde hij druk met de brigade thuis. ‘Ik heb mijn sous-chef al gesproken, mijn maître was in gesprek. Maar vanavond wordt de champagne opengetrokken. Want zo’n tweede ster kook je niet alleen, maar met het team om je heen.’

» Nieuwe Michelinsterren 2013

» Vervallen Michelinsterren 2013

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2013

Reageer op dit artikel